2010. december 3., péntek

A száradó gatyák nyomában

Anyám nálunk járt a minap. Beszélgettünk a velencei képekről és mindjárt az első mondata az volt, hogy:
- Jaj fiam, mindig ezeket a fekete-fehéreket nyomod a blogra.
Mondom neki, hogy mert szerintem ezek jobban mutatnak ff-ben.
- Jaj, dehogy, maximum neked, hangzott a válasz egy fanyar mosoly kíséretében.
Hmmm... hát akkor íme egy színes... :) (Itt amúgy is ennek láttam értelmét. :P )

7 megjegyzés:

  1. Gyakran élek át hasonló helyzetet, mikor a "nemfotósok" értetlenkednek, hogy miért is nem színes egy-egy képem. Egy "kívülállót" miért nem nyűgöz le annyira, ha a színek helyett a formák és árnyalatok dominálnak? Olykor-olykor elbizonytalanodom... vajon nincs-e egy cseppnyi sznobság se abban, hogy a fotósok közt sokkal nagyobb a ff-hívők aránya? :)

    VálaszTörlés
  2. minden vélemény vélemény!
    ...az Édesanyákat pedig szeretjük! :)

    én szeretem az ff képeket!
    ...meg a színeseket is! :)

    VálaszTörlés
  3. Gabor: Nem mondhatom, hogy az általad leírt gondolatok soha nem fordultak meg a fejemben, sőt!
    A saját nevemben válaszolok is. Úgy gondolom, hogy mi fotográfusok nagyságrendekkel többet nézünk képeket, mint a szemlélők. Ez bizonyos szempontból jó, hiszen ez az egyik eszköz ahhoz, hogy a képi világunk megformálásában az átlagos nézőink előtt járjunk. Így aztán szert teszünk egy kicsit másra, egy kicsit máshogyra. (A műélvezet képességére?) No és amikor ebből egy kicsit meg akarunk mutatni, akkor az nem biztos, hogy kapásból sikeres lesz. Nem tudom, hogy ebben az esetben ez-e az igazság, de ismerve anyámat és magamat nagy a valószínűsége, hogy igen. :)

    Péter: Köszi, hogy meglátogattál. :)

    VálaszTörlés
  4. Én ff-imádó vagyok, de vannak képek, amelyek megkívánják a színeket. De amit lehet, ff-be teszek, és mások albumaiban is a ff-t részesítem előnyben.
    Velence nagyon hálás téma: ff-ben és színesben is adja a hangulatot (bár lehet, ezt másként látja, aki még nem járt Velencében).
    Én is azt vettem észre, hogy a nem fotózók a színes képeket favorizálják. De jártam már úgy, hogy kérésükre a színest is megmutattam, és végül a ff tetszett nekik jobban :-)
    Szóval Velencét imádom színesben is, a lényeg, hogy jöjjenek még róla képek. Ez is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. :) Mintha Aput hallanám. "És miért fekete fehér???" :)
    Én imádom a fekete-fehér fotózást, ennek és a látszat ellenére egyáltalán nem vagyok elvakult ff rajongó, sőt kifejezetten szeretem a színes - jól eltalált színekkel készült fotókat. Témája, hangulata és még sok egyéb válogatja, melyiket is nézném inkább.

    VálaszTörlés
  6. Anyukám is mindig sóhajtozik, hogy "miért veszed el a színeket" (pedig én relatíve keveset "publikálok" ff-ben)... :-)

    VálaszTörlés
  7. :-) Azt akkor lassan megállapíthatjuk, hogy a szülők színespártiak. :)

    VálaszTörlés