2011. július 29., péntek

Dokumentarista madárfotó


Tudjátok, építkezem illetve átépítek... ... és azt is tudjátok, hogy nem vagyok egy madárfotós fajta. Az, hogy ezt a fiókát így pofánvakuzva mégis megmutatom egy kivételes szerencse következménye.
A szülők (légykapók) berepültek a házunk tetején lévő világítóudvarba (népszerű nevén lichthófba), alászálltak, és a nyitott fürdőszobaablakon berepültek a lakásba, aztán azon keresztül a szemközti falon lévő nyitott kéménynyílsba fészkeljenek. Gyanús volt eddig is, hogy valami lesz, mert a madárkát már májusban is láttam, de egy hete felfigyeltem a fiókák csipogására. Mivel jelenleg világítás a környéken sincs, kénytelen voltam bevakuzni, hogy megmutathassam őket. Hiába no, a természet hamar vissza akarja foglalni, ami az övé. :)

4 megjegyzés:

  1. Az utolsó mondta komoly tanulság... :)

    VálaszTörlés
  2. Remélem azért hagyjátok őket csendben kirepülni.
    Nálunk is minden évben felnő egy-két fészekalj rozsdafarkú a kandalló szellőző csövében. A röptetés a legérdekesebb.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon eleven kis madarak, röpképesek, mikor már elhagyják a fészket. Itt legalább nem zavarja őket macska, ami a legádázabb ellenségük a még fészekben lévő fiókáknak.

    VálaszTörlés
  4. Persze, hogy hagyjuk őket kirepülni. 14-15 nap kell nekik hozzá, és ők kb 8-9 naposak lehetnek. Mostantól van még 2 hetük elröppenni. Ha addig mégse mennének, akkor kijönnek a Budapesti Állatkertből és elszállásolják őket.

    VálaszTörlés