2012. július 19., csütörtök

A csömödéri rendőrkaland

Csömödéren (Zala megye) családilag jártunk már korábban is, talán néhányan emlékeztek is majd ennek a képnek a ff változatára.


A múlt héten ismét arrafelé nyaraltunk, de most gondoltunk egy merészet, és elmentünk Bázakerettyére az ottani strandra. Nagyon klassz hely, elsősorban az olajiparáról híres. Kicsit a Dallasban éreztem magam, bár itt minden szép zöld volt.

A strand egy dombtetőn foglal helyet, és kellemes árakkal, kristály tiszta vízzel (és sajnos kevés árnyékkal) fogadott.

Innen indultunk hazafelé, amikor Csömödér külterületén egy árnyas fa alól kiugrott a rend büszke őre, és leintette az autónkat. Gépjármű forgalmi ellenőrzés! Hangzott elég szigorúan. Előbányásztam az iratokat, aztán már-már azt hittem, hogy mehetek, amikor a rádióban a belső kolléga visszakérdezte a rendszámot! Ekkor nagy röhögve és homlokcsapkodva összenéztünk az asszonnyal, mert már tudtuk mi jön majd. 
Történt még decemberben, hogy az autóm elejét ellopták. Kompletten, rendszámostól. A kiérkező rendőrök ígértek fűt-fát, de nem történt semmi. Bementem a rendőrségre úgy 2 hét után, éppen karácsony előtt, hogy megérdeklődjem, mi van. Elhajtottak, hogy ők már az idén nem nagyon tartanak fogadóórát, hisz mindjárt karácsony van. Bosszankodtam, de eljöttem, hogy január elején visszamenjek. Január elején azonban megcsörrent a mobilom, és az önkormányzat okmányirodájából hívtak, hogy menjek be a rendszámomért, mert egy rendőrjárőr megtalálta, és átvehetem. Így is tettem. Megkaptam, visszaszereltem, majd éltem az életemet tovább. Valaki azonban hibázott, és nem vették ki a körözésből a rendszámot. Közlekedtem 7 hónapot úgy az autóval, hogy senki nem állított meg, senkinek nem tűnt fel egy utcai kamerából a "lopott" rendszám, stb. Bezzeg a csömödéri rendőrnek feltűnt! :))
Remélem az az egy óra, amit a tűző napon szívtunk 36 fokban végre megoldja a dolgot!
A szervnek a várakozási idő alatt fotográfiai szaktanácsadással szolgáltam. :)



3 megjegyzés:

  1. Nah, akkor az a zsaru má' felcsap kritikussnak valamelyik fotómegosztó ódalon... :)

    VálaszTörlés
  2. :) Ez igen, szép történet. Még örülj, hogy a 36 fokban és nem a "hűvösön" szolgálhattál fotográfiai tanácsokkal. :)

    VálaszTörlés
  3. Na, Csömödéren úgy tűnik jó zsaruk vannak! :-)
    És legalább szolgálhattál egy izgalmas sztorival, a közeg pedig innentől heléyes géptartással fog fotózni. :-)

    VálaszTörlés