2010. április 1., csütörtök

Szieszta kettesben


Hozzám már megérkezett a nyúl. Hosszas vívódás után ugyanis beruháztam egy mikro 4/3-os Panasonic gépbe. Nagyon hiányzott egy igazán kicsi, kevésbé feltűnő és legfőképpen könnyen vihető masina. Rövid ismerkedés után a családdal ma délután tettünk egy röpke sétát a Gellért-hegyen. Ez volt az egyik első kép, amit készítettem. :)

8 megjegyzés:

  1. Olyan, mintha a kicsi is olvasna.
    Jó szűkre szabtad ;)
    Használd egészséggel, szép fényeket, témákat, kellemes "könnyű" fotóssétákat :))

    VálaszTörlés
  2. gratulálok az új szerzeményhez! jó fényeket hozzá. ha megnyugtat a véleményem, szerintem jó helyre került. ;) zenész barátaim egy-egy gitár vásárláskor "befektetésként" adják el az akciót a párjuknak. mondjuk állítólag az tényleg az, mert az 1980 előtti gitárok évről évre többet érnek. sajnos a mai fényképezőgépekkel nincs így. remélem a feleséged nem olvassa a blogod. :D :D :D

    és a képről. szerintem is "jó szűkre szabtad", viszont amit látunk, az nagyon ott van. tetszik! szuper!

    VálaszTörlés
  3. Köszik.
    Péter! De olvassa. :D Most jaj, nekem.
    A gép árát javarészben egy régi analóg eladása fedezte. A "dugihoz" alig kellett hozzányúlnom. Igazából csak arra vártam a megvételével, hogy az összes jelenleg kapható mikro 4/3-os gép le legyen tesztelve. Már legalább fél éve akarok egy ilyen gépet és most jött el az ideje, hogy "befektessek". :D

    VálaszTörlés
  4. Ha tudnám mi az a mikró 4/3??? Gondolom, valami bridgcam a Panától :) (Csak a 24-nek megfelelő nagylátás miatt irigyelném.) Nem ez a lényeg! Valamirevaló fotósnak olyan fontos a kiegészítő, öltönyzsebben is hordható gép, mint lessátor mellé a laposüveg.
    Bár tényleg szűk, ami nem baj, csak a fent belógó minyori felhő...
    Egyébként szépen dolgozik, én viszont maradok a Canonnál :)

    VálaszTörlés
  5. A mikro 4/3 a 4/3-os rendszer legújabb ága. Relatíve nagy érzékelő (ugyanakkora, mint az Olympus E szérában, viszont kihagyták a tükröt, és új (kisebb) obikat is terveztek hozzá. Az egész elfér egy kompaktnak tűnő vázban, de a nagy érzékelő miatt majdnem DSLR képminőséget ad, és a cserélhető objektívekről sem kell lemondani. Egy turista alapszett megvan maximum 1,5 Kg-ból. :)
    Ezt vettem: http://pixinfo.com/fgep/Panasonic_DMC-GF1
    Köszi a látogatást.

    VálaszTörlés
  6. Gratula az új géphez, két hét eltéréssel vettem én is 4/3-os gépet, G1-et. Majd jól leteszteljük egymást:-)
    Gondolom ezt ismered:
    http://www.chiifcameras.com/site2/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=2

    VálaszTörlés
  7. Fregoli: A gépet, márkát ismertem, de a weboldalt nem. Nagyon jó cuccok vannak ott. Köszi szépen. A géphez meg gratulálok. Tesztre fel! :)

    VálaszTörlés