2010. május 19., szerda

Alsóhámor

A hétvégén ünnepeltük az asszonnyal a 10 évest. Kölkök nélkül csináltunk egy vizes hosszú hétvégét. Az esővel még aránylag mázlink volt, hisz az országnak ebbe a részébe érkezett meg az ítéletidő a legkésőbb. A mennyisége viszont egészen elképesztő volt. Minden további szövegelés helyett, íme a képek:

A péntek délutáni érkezéskor ilyen volt a Szinva patak. Már itt sem volt kevés a víz, hiszen a patak saját vízgyűjtő területéről is érkezett elég, de ehhez még a Hámori tóból is hozzáeresztették a felesleget. Így lett ennyi amit ezen a képen láthattok.

Szombat délután aztán elkezdett az ország észak-keleti részében is szakadni "ahogy kell", és vasárnap reggelre ez a látvány fogadott. Igen, ez ugyanaz a vízesés 1,5 nappal később. Ott középen arról a kis szikláról lehet leginkább felismerni. Oda se tudtam menni, ahonnan az eredeti képet csináltam.

Álljon itt még három kép arról a helyről, ahol szombat este vígan vacsoráztunk, gyertyafénynél, mert épp akkor ment el az áram. Már eleve bőrig ázva érkeztünk, mert megúszhatatlan volt a szitu. Kérdeztem is a pincért, hogy ázott ürgét is kiszolgálnak-e? :)
Nos ez a csárda vasárnap reggelre ezt az igencsak szomorú képet mutatta:

3 megjegyzés:

  1. Elég döbbenetes.
    S fanyar a "sült pisztráng kapható".
    Azért meg kell hagyni, jól kiválasztottátok a megfelelő hétvégét. Igaz tíz éve nem tudhattátok :))

    VálaszTörlés
  2. Köszi a beszámolót, bizarr lehetett.

    VálaszTörlés