2011. január 14., péntek

Aszútéma


Zsákai Petinek szeretettel! :)
Ez ugyan nem abban a pincészetben készült kép, amelyikben az előző, hanem egy faluval arrébb Tállyán, Hetzi János pincéjében és a kép sem annyira látványos, de az alábbiak miatt mindenképpen itt a helye a blogon.
Mivel jómagam nagyon szeretem az innen származó borokat, alaposan kóstolgattam is a fotózások alatt. :) Nálam nagyon messze megnyerte a versenyt az ebből a pincéből származó 10 éves 5 puttonyos. Nyamm! :)

5 megjegyzés:

  1. Egészségedre!
    S mennyit kellett egyenesítgetni ezeket a képeket? Nem dülöngéltek? :)
    (de el vagyok maradva, teljesen őrült hetem volt)

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsi!
    Egyengetni nem ezeket a képeket kellett, hanem azokat, amelyeket még MTI-s koromban a 80-as években Sárospatakon készítettünk a Hild érem kapcsán. :) Kellemes szeptemberi napon lecsábítottak egy jó mély pincébe, és én annyira, de annyira élveztem, hogy ihatok bármennyit és nem rúgok be... Majd kijöttem a melegre.. :DDD

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen az ajánlást. :)
    Igazán hangulatos fotó ez is. Majd azt gondolom, hogy jófajta száraz vörös bor van benne. :) én még nagyon bírnám továbbra is a borospince/bor témát ha van még mutatni valód. :)

    az egyenesítgetéshez... Egyik fotós találkozáson Csörge Szabolcs pajti akkori új Pentax K7-esét vettük górcső alá és boldogan mesélte, hogy abban bizony automatikus vízszintező is van. mire mi kérdeztük, hogy mi van, ha ferdén akarunk fotózni? akkor is vízszintbe hozza? :) aztán tovább vittük a gondolatokat. kéne olyan téma program, aminél meg lehet adni, hogy hány sört/bort ittunk és annak megfelelően korrigál a gép. :) volt akinek még élénkebb volt a fantáziája és azt mondta, hogy olyan mód is kellene, ahol az ember csak beállítja, hogy mondjuk egy NatGeo díjnyertes fotót szeretne fényképezni, csak kattint egyet és már a memória kártyán is van a fotó, amivel lehet pályázni. :)

    VálaszTörlés
  4. finom ez boros sorozat :-) ez is nagyon jó kép

    VálaszTörlés