2011. november 8., kedd

Végtelen köd


Szinte napra pontosan 9 éves ez a kép. Emlékszem, már évek óta készültem egy ilyenre, de sosem jött össze. Hol az idő, hol a köd hiányzott. 
A mai napig a kedvenc gépemmel készítettem, a kis Contax G2-vel. Imádom ezt kis masinát. T-Max 400-as filmre, de ISO 800-on exponáltam, a hívás pedig Kodak D76-os hívóban készült 1:1-es higításban, 20 C fokon. 
Ez azon ritka képeim közé tartozik, amikor az expozíció pillanatában tudtam, hogy valami használható is lesz a filmen, hacsak el nem szúrom a kidolgozást valahol. :)

18 megjegyzés:

  1. Emlékszem erre a képedre, láttam már (talán éppen itt). nagyon jó pillanat!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Itt nem volt még, mert tavaly akartam kitenni ilyenkor, de akkor elfelejtettem. :) Most is majdnem... :D

    VálaszTörlés
  3. szeretem a ködös képeket, és tetszik, hogy az alakok ködbe merülő hídon mennek tovább. Költő, szimbolikus meg minden, szóval, nagyon jó!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Nincs is szülinapom és itt az egyik legkedvesebb képem Tőled. :) (bár a velencei újságos rivális lett, hogy őszinte legyek).
    Gyönyörű, tartalmas, szép fotó.

    VálaszTörlés
  5. Zsuzsi: Megtisztelő Tőled ez a vélemény. Nálam az a velencei csak a 3. (a velencésekből) Az első a sétáló öregek a száradó ruhák alatt, a második a magányos néni az üres utcán, és utána nálam is az olvasós emberke jön. :)

    Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat. Jó lenne ismét egy ilyen népszerű képet csinálnom...

    VálaszTörlés
  6. Fantasztikus kép! Egy ilyen fotóra tényleg érdemes várni. Ismerős a kép, tuti láttam már, mert nagyon magával ragadó.

    VálaszTörlés
  7. nincs is annál jobb érzés, mint várni egy ilyen pillanatra, ami aztán be is következik (ráadásul itt még jött a kidolgozás miatti izgalom is - ezt az érzést nehéz mostanság mivel pótolni))

    VálaszTörlés
  8. Ne fog elévülni újabb 9 év múlva sem! Gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon kedvelem ezt a fotót. Sokszor eszembe jut. A kortalansága külön tetszik: tkp. készülhetett volna 30-as vagy a 60-as években, de akár a múlt hónapban is. Nagyon jó

    VálaszTörlés
  10. Nagyon klassz fotó! Az utunk a ködbe vész nem tudjuk hová tartunk, nekem ez az üzenet.

    VálaszTörlés
  11. Nagy fotósok nyomdokaiban. Be lehetne csempészni egy André Kertész, August Sander albumba... :) lehengerlő

    VálaszTörlés
  12. Egy újságcikk nyomán most találtam ide a blogra és ezt a képet kerestem! Fantasztikus hangulata van. Olyan költői! Gratulálok! Nem csak ehhez!:)

    VálaszTörlés