2011. december 2., péntek

Jó régi kép





Nemrégiben szót ejtettem a ködös, Szabadság hidas képemnél a kis kedvenc gépemről a Contax G2-ről. Most egérvégre akadt egy másik kép a vinyó mélyéről, ami szintén ezzel a masinával készült. Itt egy Carl Zeiss Planar 45mm f2,0 objektív figyelt a gépen, és elsősorban azért mutatom meg, mert számomra egy objektívet nem csak az jellemez, hogy mennyire éles, ahol éles, hanem az is, hogy milyen szépek az életlenjei. Ennek a kis lencsének olyan, de olyan szépek, amilyent azóta se láttam semmitől. (Szerintem nem is nagyon fogok.)

7 megjegyzés:

  1. Ez már igen! Nagyon szép és hangulatos kép.
    A régi Zeiss objektívekről én is csak jókat olvastam, hallottam és most láttam is. Sajnos az én gépemen csak manuálisan használhatók ami nem is lenne baj, ha nem szoktam volna a kényelemhez. Azért elfogadnék egy ilyent...

    VálaszTörlés
  2. Nem csak a technika szép, hanem a hangulat is ami árad ebből a képből.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg pazarul rajzol, és gyönyörű ez a kép.

    VálaszTörlés
  4. Bizony szépen dolgozik! Egyetértek veled maximálisan. Szerintem vannak olyan helyzetek, olyan típusú képek (mint az itt látható remek kép is) ahol a háttér elmosása nagyon fontos része a fotónak, az összhatásnak, akár főszerephez is juttathatja a hátteret.

    VálaszTörlés
  5. döbbenetes: születésem óta fél szememen ez a (gyógyíthatatlan) jelenség ül. neve: kettőslátásos tompalátás (esetemben 10%) A fókuszon kívüli területek nemcsak életlenek, hanem duplázódnak is. Szakírók idegenkednek ettől a bokehtől, de én ha lehet szerzek egy ilyen obit! :)

    VálaszTörlés